De Boomer zelf is geen rashond, maar een kruising tussen twee of meerdere kleine rashonden. 
Een veelvoorkomende kruising is een Maltezer x Shih tzu. Maar dit kan bijvoorbeeld ook een kruising zijn tussen een witte (Maltezer, Bolongnezer, Bichon Frisé) en een gekleurde (Lhasa apso, chihuahua, Tibetaanse terrier, Yorkshire terrier) zijn. Zelfs andere combinaties zijn mogelijk.

Een boomer heeft een gemiddelde schofthoogte van 25-35 cm. Ze zijn er in verschillende kleuren en wegen meestal tussen de 4 en 9 kilo. 

Ze zijn uiterst geschikt als gezinshond, hebben een lief en makkelijk karakter en kunnen goed omgaan met andere honden en dieren. Ze zijn zeer kindvriendelijk en verliezen geen haren.

Informatie over de boomer hond, kennel de hoeve

Een boomer hond is een gezelschapshond. Ze hebben een lief karakter en kunnen goed omgaan met andere honden. Ze houden ook best van een lekkere wandeling en kunnen als je ze het leert makkelijk een paar kilometer wandelen. 
 

De verzorging van een boomer 
Vachtverzorging boomer: 
De boomer is langharig. De meeste eigenaren kiezen ervoor om de hond regelmatig te laten trimmen. De haren worden dan geknipt. 
Mondverzorging boomer:
Voor elke hond is het raadzaam om aandacht aan de tanden te geven. Geef vooral harde brokken en kauwbotten om tandplak te voorkomen. Daarnaast is het af en toe poetsen van het gebit erg goed. Wanneer je je hond dit op jonge leeftijd aanwend zal het redelijk makkelijk gaan. 

Meer informatie kunt u vinden op onder De verzorging van een boomer