Over ons

Kennel de Hoeve is een hondenkennel in Valkenswaard, Noord Brabant.  De familie kennel wordt gerund door  Lia & Wil samen met zoon Johan en zijn vrouw Miranda.


Met ruim 45 jaar ervaring met het houden en fokken van honden is er veel ervaring in het grootbrengen en opvoeden van honden. Kennel de Hoeve inmiddels een vertrouwd adres voor een ieder die op zoek is naar een leuke en gezond pup als gezinsmaatje.

U vindt bij ons alleen eigen gefokte pups, dus geen hondenhandel in pups en dus ook geen geimporteerde honden of pups van illegale hondenfokkers of hondenhandelaren.

Onze pups worden bij ons geboren en met zorg grootgebracht en gesocialiseerd. Zijn gevaccineerd, ontwormd, gechipt en geregistreerd d.m.v. een geboortemelding bij RVO  . 
Elke pup heeft een geboorte-registratiebewijs en een Nederlands Europees dierenpaspoort.

Wij zijn gespecialiseerd in fokken van kleine gezelschapshondjes. Onder het kopje "onze rassen" vindt u een overzicht van pups, rassen, type honden die bij fokken. Dit zijn met name boomertjes. De boomer is bij ons een kruising tussen kleine gezelschapshonden die geen haren verliezen, zoals de maltezer, shih tzu, poedel, yorkshire of tibetaanse terriër. 
De kruising met een poedel noemen wij de boompoo. Dit is een boomer x poedel. 

Wij werken met natuurlijke dekkingen en d.m.v. het kruisen van verschillende rassen maken we vele mensen blij met een gezonde en sterke pup. 

Wij geven garantie volgens de VBK richtlijnen.
Wij besteden zorg aan het goed voorlichten van de nieuwe eigenaar en zullen altijd achteraf bereikbaar zijn voor verdere vragen of ondersteuning.

In ons speciaal ingerichte ontvangst ruimte kunt u onder het genot van een bakje koffie in alle rust kennis maken met onze pups.

webshop hondjes

Erkende Hondenfokkerij

 

Als honden fokker heb je te doen met door de overheid opgestelde Regels, Hierin is vastgelegd waaraan een inrichting moet voldoen en de zorg die je honden dient te geven. Ook moet je als fokker in het bezit zijn van een bewijs van vakbekwaamheid.

Als erkende kennel ben je  ingeschreven bij het ministerie als bewijs van inschrijving krijg je een Uniek Bedrijf Nummer (UBN).

Op gezette tijden kun je als fokker controle verwachten door inspecteurs van LID of NVWA. Zij komen kijken of je goed omgaat met de honden en of de verzorging en huisvesting in orde is.

Onze pups kun je op vele plaatsen tegenkomen. Zij vinden hun weg door heel Nederland maar ook in Duitsland en België.

Door de goede verzorging van onze honden, de schone en nette omgeving waarin zij opgroeien leggen wij de basis voor een goede gezondheid en socialisatie van onze puppy's.

In 2012 zijn wij gecertificeerd middels het keurmerk voor hondenactiviteiten. Een gespecialiseerd extern bureau beoordeelt, hoe er met de dieren omgegaan wordt.

Het bureau controleert of de huisvesting aan de gestelde eisen voldoet en beoordeelt de gezondheid en het welzijn van de hondjes. Deze controle vindt plaats op basis van richtlijnen en protocollen.

De registratie (verplicht sinds 1 april 2013) van onze pups, doen wij bij de erkende databank  www.mijnhondregistreren.nl.  Als nieuwe eigenaar kunt u uw hond en andere huisdieren hier ook registreren. U heeft de mogelijkheid om een dossier aan te leggen waarin de ontwikkeling van uw hond (zoals zijn gedrag en gezondheid), maar ook uw ervaring met de fokker, kan worden vastgelegd. Deze dossiers zijn een belangrijk instrument voor de opzet en eventuele bijsturing van het verantwoorde fokbeleid. 

Wij werken op afspraak.

U kunt bij ons pinnen.

Wij zijn lid van de VBK (Vereniging Beroepsmatige Kennelhouders) en hanteren de leveringsvoorwaarden van de vereniging.

Wij mogen naar een nieuw baasje