Wat is het verschil tussen een reu of teef?

Kies ik voor een reu (mannetjeshond) of teef (vrouwtjeshond)?

Voor de één een vanzelfsprekende keuze, voor de ander een lastige overweging.

Hieronder enkele tips, die u zouden kunnen helpen, bij het maken van de keuze.

Over het algemeen wordt gezegd, dat reuen wat zelfstandiger zijn en teven wat aanhankelijker. Het karakter van de hond wordt ook gedeeltelijk bepaald door raskenmerken.
Zo is de aanleg van een Jack-Russel heel anders dan van een Boomer. Een boomer is qua karakter een makkelijke en sociale hond. Er is dan ook qua karakter weinig verschil tussen een reu of teef.
Een klein verschil is dat teven vaak wat feller en pinniger zijn tijdens de loopsheid, terwijl reuen onderling vaak willen kijken waar ze staan in de rangorde.

Een ongecastreerde reu markeert zijn territorium en een teef, die niet gesteriliseerd is, wordt +/- 2 x per jaar, loops. Mocht je niet van plan zijn ooit een nestje te krijgen, dan kun je ze laten steriliseren, waardoor een reu minder sterk de neiging heeft te markeren en een teefje niet meer loops wordt.

 

webshop dierenbenodigheden valkenswaard

Heeft u al een hond in huis?

Houd dan rekening met het karakter en geslacht van de al aanwezige hond.  

Kiest u bij een tweede hond, voor een hond van het andere geslacht? Houdt u er dan rekening mee dat wanneer u niets doet, de kans groot is dat ze zelf gaan zorgen voor gezinsuitbreiding. Op zich een hele mooie ervaring, maar dan moet u hier wel heel bewust voor kiezen.

Verschillen tussen reu en teef zijn verder dat een niet gecastreerde reu ‘verliefd’ kan worden op loopse teven in zijn omgeving. Een reu kan dagen van slag zijn en proberen te ontsnappen om bij het loopse teefje te komen. Een niet gesteriliseerde teef wordt loops en kan dan soms wegloperig worden. U moet in ieder geval zelf voorkomen dat ze ongewenst gedekt wordt.

Let wel; elke hond en elk ras is anders. Het is vaak maar net waar je zelf de voorkeur aan geeft.