De verzorging van een boomer

Eten en drinken 
Ons advies is om de hond zelf te laten bepalen wat hij nodig heeft aan voer. Meestal als je van jongs af aan de hond onbeperkt eten geeft kan een boomer dit prima zelf regelen. Je voorkomt daarmee ook dat ze als ze eten krijgen gelijk de hele bak naar binnen schrokken omdat ze zo'n honger hebben.
Blijf altijd goed voelen en kijken naar je hond. Wanneer je voelt dat de hond toch teveel gegeten heeft de afgelopen tijd kun je altijd zelf wat minder gaan geven. 
De hond moet altijd beschikking hebben tot vers drinkwater. In de nacht is dit niet perse nodig.
Wij raden het sterk aan om de eerste periode het voer te blijven geven wat de pup gewend is. Wij hebben dit voer zelf laten samenstellen en zijn daar erg tevreden over en we zien goede resultaten. U kunt bij de aankoop van de pup voer meenemen en later kunt u dit bijbestellen via onze webshop. Wij hebben puppyvoer en volwassenvoer

Vachtverzorging boomer
De vacht van de boomer is langharig. De meeste eigenaren kiezen ervoor om de hond af en toe te laten trimmen door een hondentrimster. Eventueel kan dit natuurlijk ook zelf gedaan worden. De boomervacht wordt geknipt. Daarnaast is het belangrijk dat de vacht regelmatig geborsteld wordt. Hiervoor gebruik je een klittenkam ofwel een slickerborstel. Deze borstel wordt gebruikt om klitten te ontwarren. Zelf gebruiken we vaak nog een kleine kam voor de wat kleinere plekken rondom de ogen bijvoorbeeld. 
Naast dat borstelen goed is om de vacht te onderhouden heeft het nog meer voordelen. Het versterkt de band met je hond, het is goed voor de doorbloeding en je kunt makkelijk controleren op teken of wondjes.

Lees hier wat meer over het zelf trimmen/knippen van de vacht van een boomertje.

Mondverzorging boomer
Voor elke hond is het raadzaam om aandacht aan de tanden te geven. Geef vooral harde brokken en kauwbotten om tandplak te voorkomen. Daarnaast is het af en toe poetsen van het gebit erg goed. Wanneer je je hond dit op jonge leeftijd aanwend zal het redelijk makkelijk gaan. Op onze webshop vind je voorbeelden van een tandenborstel en tandenpasta

Oor en oogverzorging hond
Een boomer heeft meestal geen speciale oorverzorging of oogverzorging nodig.
Kijk wel regelmatig een keer in de oren. Als het er mooi schoon uitziet en geen rare geur heeft is het advies om er verder niets mee te doen. Mocht dit wel zo zijn is het belangrijk om de oren schoon te maken en evt wat overtollige haren te verwijderen. Eventueel kan een trimster hierbij helpen. 
Verder is het verstandig om de haren van de hond rondom de ogen niet te lang te laten worden zodat deze voor de ogen groeien. Het is een kleine moeite om deze regelmatig zelf een beetje bij te knippen. 

Nagelverzorging hond
Wanneer uw hond regelmatig over de harde weg loopt of rent zullen de nagels vanzelf slijten en is het vaak niet nodig om de nagels te knippen. Mocht het zo zijn dat ze toch te lang worden kunt u zelf de nagels knippen of dit tijdens een trimbeurt door de trimster laten doen. Let altijd goed op dat je alleen knipt in het "dode" deel van de nagel.