De opvoeding van uw pup

Aan de hand van tips proberen wij u te helpen bij de bij de opvoeding van uw pup. 

Wij houden het eenvoudig zonder lange teksten en moeilijke theorieën.

Heeft u zelf goede ervaringen met een bepaalde methoden of heeft u tips en wilt u deze met ons en andere hondeneigenaren delen? Wij zien ze graag in onze mailbox.

Komt u er niet uit, aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen . Wij helpen u graag met deskundig en bruikbaar advies.

Kijk bij veelgestelde vragen voor tips voor de eerste paar weken.

Puppies uit bezorgdoos

Uw taak als opvoeder begint al bij het ophalen van uw pup het eerste wat u te doen staat is hem bekend maken met zijn nieuwe thuis. 

Daarnaast moet u hem meteen leren zijn behoefte NIET binnen te doen maar buiten en dan nog het liefst op een geschikte plaats tijdens het wandelen.  

Tijdens dit alles komt de pup allemaal nieuwe dingen en spelregels tegen in zijn nieuwe omgeving. Een omgeving die hij de komende weken moet leren kennen.

Ben vanaf het begin meteen consequent voor hem. Laat hem merken wat wel mag, maar ook wat niet mag. Corrigeer hem voor slecht gedrag, bijvoorbeeld door hem streng toe te spreken, en beloon hem voor goed gedrag. Belonen hoeft niet altijd met een snoepje, belangrijker is je eigen enthousiasme. Knuffel en beloon hem, spreek hem lief en enthousisast toe. Wanneer je dit consequent vol blijft houden, zal een pup snel in de gaten krijgen wat wel en niet mag. Hierdoor krijg je wederzijds respect, wat zorgt voor een hechte band tussen baas en hond. 

 

Samen met uw pup doorloopt u alle stappen naar zijn volwassenheid.  Bekijk hier de levensfases die uw hond doorloopt.

Het lijkt dan ook een erge drukke periode te worden, maar geen paniek, het is geen tovernaarswerk.

Wanneer je goed voorbereid, consequent en duidelijk bent naar uw hond gaat het eigenlijk bijna vanzelf.

 

Het opvoeden van een pup

Boomer trimdemonstratie